Op maat en op vraag ontwikkel ik workshops (zie voorbeelden hieronder), lezingen (bijvoorbeeld over het ontstaan, de kenmerken en de gevolgen van perfectionisme) of trainingen (bijvoorbeeld een meerdaagse opleiding over het omgaan met faalangst en perfectionisme bij kinderen en jongeren).

Workshops IN en MET de natuur

                        Met je handen in de klei: over loslaten en genieten!                                                            Zondag 17 juni 2018 van 10.00u tot 16.00u                                         Keramiekatelier middenin weelderige tuin in Ouwegem

Vind je het soms moeilijk om je gedachten los te laten en te genieten in het hier en nu? Ben je op zoek naar innerlijke rust? Dan is contact met de aarde een echte weldaad. Het versterkt de verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Het zorgt ervoor dat je steviger in je schoenen - of op blote voeten - staat.

In deze workshop gaan we aan de slag met het kneedbare en toch eigenzinnige natuurelement klei. En klei is… aarde! Via klei- en natuurervaringen binnen en buiten maken we contact met de aarde én onszelf.

We verkennen hoe het is om resultaten, gedachten, ‘moetens’... opzij te zetten. Om gewoon iets te laten ontstaan vanuit buikgevoel, plezier of al aanwezige schoonheid. Onder begeleiding van een professionele keramiste proeven we ook even van potten draaien. Een bijzondere oefening die draait om vasthouden met je handen en tegelijk loslaten in jezelf.

Deze dag heeft dus niet als doel mooie dingen maken. Wel gaan we op zoek naar wat de natuur ons kan vertellen over schoonheid en imperfectie, vasthouden en weer vrijlaten. Dit wordt een dag vol loslaten, genieten en vertrouwen (in jezelf en het leven). Ervaring met klei is niet nodig.

Onze aanpak: We begeleiden met 2 natuurcoaches en 1 keramiste zodat er voldoende persoonlijke aandacht is voor elke deelnemer. Daarom zijn er ook maximaal 10 plaatsen per workshop.

Je natuurcoaches voor deze dag: * Gudrun Blieck: natuurcoach en verliesbegeleidster: www.wildbloei.be                    * Elfje Godderis: natuurcoach en perfectionismecoach: www.vleugelverhalen.be

Prijs: 95 euro. Inclusief materiaal, water, thee en natuurlijke tussendoortjes.

Omdat iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft om zijn maag te verwennen, vragen we om zelf je lunch (boterhammen) mee te brengen.

Voordeel >> Schrijf je meteen ook in voor de workshop ‘Ontwaken in de zomer: (her)ontdek je innerlijke kracht!’ op 14 juli (zie info hieronder)? Dan betaal je maar 160 euro voor beide workshops i.p.v. 180 euro.

Inschrijven: je reserveert je plaatsje door:

* een mailtje te sturen naar Gudrun - gudrun@wildbloei.be of Elfje - elfjegodderis@hotmail.com

* én je bijdrage binnen de 5 werkdagen over te schrijven naar de rekening van Elfje Godderis: BE44 8601 1065 4245. Vermeld in de mededeling je naam + datum/data van de workshop(s).

ⓘ Inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald. Je mag wel iemand in je plaats laten komen als je onverwacht toch niet kan komen die dag.

 

                          Ontwaken in de zomer: (her)ontdek je innerlijke kracht!                                                          Zaterdag 14 juli 2018 van 10.00u tot 16.00u                                         Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen in Gent

Ben jij soms het noorden kwijt? Voel je je soms ontworteld en wankel in dit hectische leven? Bomen, planten en dieren spreken interne en externe krachtbronnen aan om in evenwicht met hun omgeving te groeien, te bloeien, te dartelen… Te midden van de natuur kan ook jij je krachtbronnen (her)ontdekken. Om je krachtig en in evenwicht te voelen. Of ontdekken hoe heerlijk het voelt om thuis te komen bij je natuurlijke zelf!

De zomer en het zuiden staan in vele culturen symbool voor de kindertijd, de psychologische processen geassocieerd met belichaming, speelsheid en creativiteit. En dat zijn ook de elementen die aan bod zullen komen tijdens deze workshop.

Via verschillende belevingsoefeningen in en met de natuur gaan we elk op zoek naar onze innerlijke kracht. Dit wordt een dag waarop we met ons hele lichaam en onze geest naar buiten gericht zijn terwijl we toch onze binnenkant voeden.

Wat we via de natuur (her)ontdekken over onszelf, visualiseren we op het einde van de dag en nemen we mee naar huis. Het wordt ons eigen innerlijke kompas. Zo kunnen we nadien telkens weer ontwaken met onze krachtbronnen.

Onze aanpak:

We begeleiden met 2 natuurcoaches zodat er voldoende persoonlijke aandacht is voor elke deelnemer. Daarom zijn er ook maximaal 10 plaatsen per workshop.

Je begeleiders voor deze dag: * Elfje Godderis: natuurcoach en perfectionismecoach: www.vleugelverhalen.be      * Gudrun Blieck: natuurcoach en verliesbegeleidster: www.wildbloei.be

Prijs: 85 euro. Inclusief materiaal, water, thee en natuurlijke tussendoortjes.

Omdat iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft om zijn maag te verwennen, vragen we om zelf je lunch (boterhammen) mee te brengen.

Voordeel >> Schrijf je meteen ook in voor de workshop ‘Met je handen in de klei: over loslaten en genieten!’ op 17 juni? Dan betaal je maar 160 euro voor beide workshops i.p.v. 180 euro.

Inschrijven: je reserveert je plaatsje door:

* een mailtje te sturen naar Gudrun - gudrun@wildbloei.be of Elfje - elfjegodderis@hotmail.com

* én je bijdrage binnen de 5 werkdagen over te schrijven naar de rekening van Elfje Godderis: BE44 8601 1065 4245. Vermeld in de mededeling je naam + de datum/data van de workshop(s).

ⓘ Inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald. Je mag wel iemand in je plaats laten komen als je onverwacht toch niet kan komen die dag.