Bevrijd jezelf van perfectionisme en vlieg uit... zie ook www.bevrijdjezelf.be

Bevrijd jezelf van perfectionisme en vlieg uit... zie ook www.bevrijdjezelf.be

Voor grote mensen...

Beperkt perfectionisme je geluk en groei? Word je ook zo moe van al je 'moetens'? Herken je volgende zaken? Superieure kwaliteitseisen, zoeken naar erkenning, je grenzen niet respecteren, moeilijk kunnen kiezen, altijd denken en piekeren, schuldgevoelens, uitstelgedrag, controledrang, angsten, conflicten vermijden, laag zelfbeeld, te groot verantwoordelijkheidsgevoel, ... Dan heb je wellicht ook last van chronische stress.

Bij het coachen werk ik met de OCP-methodiek (OCP staat voor 'ontwikkelingsgericht coachen van perfectionisme', zie www.bevrijdjezelf.be), gebaseerd op de kracht van visualisaties en metaforen (verbeelding), de kracht van positief denken, de kracht van speelsheid, en vooral van het onbewuste. 90% van ons denken, doen en voelen wordt gestuurd door ons onbewuste. Als we daarop inwerken, bereiken we sneller, meer en diepgaandere veranderingen. (En voor de critici onder ons: de effecten van deze methodiek werden door de KuLeuven onderzocht en meer dan goed bevonden!) 

Het leukste van de coaching is dus dat je er bijna niets 'bewust' voor moet doen. "Kracht bereik je niet door inzet maar door overgave."

Enkele reacties van coachees:

"Ik werk als afdelingshoofd en heb heel wat personeel in dienst. Dankzij de coaching kan ik beter delegeren en bezig zijn met de belangrijke zaken. In mijn privéleven kan ik na vele jaren weer spontaan genieten van kleine dingen. Ik leg de lat ook niet meer superhoog in mijn hobby's en ben daar trots op. Ik vind het gewoon zalig om te ervaren wat er allemaal kan na die magische coaching bij Elfje!"  

"Door de coaching merkte ik dat het kind in mijzelf onderbelicht bleef. Elfje hielp mij om meer zonneschijn binnen te laten in mijn leven en rust te vinden in mijn hoofd. Ik durf nu beter los te laten, voel me minder schuldig, durf neen zeggen, en mijn huis mag al eens een puinhoop zijn."

"Bij Elfje vond ik rust, rust in mijn hoofd en in mijn lichaam. Ik leerde die rust overal mee te nemen, naar huis en naar mijn werk. Daardoor kan ik nu rustig opkomen voor mezelf, steeds weer kiezen voor wat goed is voor mij. Ik voel me echt meer in evenwicht."

groter.jpg

... en voor kleine mensen

Jammergenoeg zijn er ook steeds meer kinderen die kampen met faalangst en perfectionisme. We passen de methodiek lichtjes aan en merken dat kinderen/jongeren zeer vatbaar zijn voor deze vorm van coaching.

En zo worden ze weer "spelender-wijs"... 

Pablo Picasso

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er één te blijven als je groot wordt."