"You didn't come into this world. You came out of it, like a wave from the ocean. You are not a stranger here." - Alan Watts

Ik ben een natuurcoach die via  krachtige verwondering, ontroering en ontmoeting met natuurelementen  anderen tot inzichten wil brengen. In eerste instantie om hun eigen leven aan te passen, zodat ze een  nieuw evenwicht  vinden. Een evenwicht tussen het harde en het zachte in ons leven. En door zelf in balans te komen, kunnen ook zij anderen inspireren. Want mijn levensmissie is nog steeds bijdragen aan een betere samenleving.

Ik ben een natuurcoach die via krachtige verwondering, ontroering en ontmoeting met natuurelementen anderen tot inzichten wil brengen. In eerste instantie om hun eigen leven aan te passen, zodat ze een nieuw evenwicht vinden. Een evenwicht tussen het harde en het zachte in ons leven. En door zelf in balans te komen, kunnen ook zij anderen inspireren. Want mijn levensmissie is nog steeds bijdragen aan een betere samenleving.

De opleiding tot natuurcoach die ik volgde bij Ann Sterckx (zie www.earthwise.education) is zo holistisch en zo stevig onderbouwd (gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van ecopsychologen wereldwijd) dat je er nagenoeg alle kanten mee uit kan. En ja, dat vraagt wat creativiteit van de coach. Maar laat dat nu net mijn sterkte zijn. En laat dat nu net ook logisch zijn, dat je er creatief mee aan de slag gaat: elke 'coachee' is anders, elke coachingsvraag is anders, elke wandeling is anders (zelfs al zou je telkens hetzelfde pad in hetzelfde bos volgen). En bovendien gaan we niet enkel wandelen, een natuurcoach is meer dan een wandelcoach. 

Je voelt me al komen, als natuurcoach werken we graag in het hier en nu, maar steeds gedragen door een krachtige en inspirerende methodiek:

- op het niveau van natuurverbinding van de coachee en uitnodigend om te verhogen qua niveau (cfr. methode van de koraalwaaier),

- met wat zich aandient in het leven van de coachee (liefst gekaderd binnen het vorkmodel voor ontwikkelingsgericht coachen),

- en met wat zich aandient in het 'natuurlijke' leven rondom ons: de natuur als 3e partner in het coachingstraject.

En o zo krachtig is dat.

Want dan herstellen we de verbinding met ons natuurlijke zelf, de samenleving en de aarde. En dat heeft een positieve impact op onze totale ontwikkeling als mens (op onze fysische gezondheid, ons emotioneel welzijn, onze persoonlijke en sociale vaardigheden). Het helpt ons zelfs om een verantwoordelijk burger te worden met een zinvol leven.

Ik coach dan ook met plezier rond verschillende aanmeldingsthema's. Ik begeleid je graag in en met de natuur bij perfectionisme, burn-out (en bore-out), hoogsensitiviteit, loopbaanvragen, ... 

Ook voor bedrijven, organisaties, groepen particulieren, werk ik graag workshops/trainingen op maat uit. Het voordeel van werken met groepen is dat we elkaar kunnen inspireren (en versterken). Zeker bij het werken met 'ontwikkelcirkels' (ik volgde daarvoor de specialisatie opleiding van Rudy Vandamme voor het ontwikkelingsgericht coachen van groepen).